Боен дрон убил "Бялата вдовица" в Сирия

 „Бялата вдовица” Сали Джоунс е била убита при американски въздушен удар в Сирия, заедно с 12-годишния ѝ син Джоджо.

Sun съобщи, че ЦРУ е уведомило британските си колеги, че Джоунс е била убита пру удар с дрон Predator близо до границата между Сирия и Ирак през юни. Макар смъртта ѝ да се смята за сугурна, невъзможно е да бъде категорично повърдена, предвид невъзможността за събиране на доказателства на място.

Последно Джоунс е била видяна да бяга от Ракка към сирийския граничен град Майадин. Тя е била уцелена от безпилотен самолет на американската армия, докато се е опитвала да избяга с 12-годишния си син от обсадата в сирийския град.

Историята на „Бялата вдовица” бе за първи път разпространена от арабския вестник „Ал Хаят” през юли тази година. 45-годишната британска гражданка и майка на две деца се е развела с първия си мъж заради двойно по-млад от нея мюсюлманин. Приела исляма и се е преместила в Сирия. Мъжът ѝ Джунейд Хусеийн е смятан за един от най-висшестоящите вербовчици на Ислямска държава, участвал в подготовката на най-малко 12 атентата в Европа. Убит с дрон през 2015 год. Джоунс е редовен пропагандист в социалните медии, вербува млади жени и деца за редиците на Ислямска държава..

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини