Приятелката на масовия убиец от Лас Вегас проговори

Мерилу Данли, приятелката на Стивън Падок, който застреля 58 души на кънтри концерт в Лас Вегас, не е знаела нищо за намеренията му, не забелязала нищо, което да подсказва какво е планирал. Това става ясно от първото ѝ публично изявление, съобщи ABC.

„Обичах го и смятах да прекарам с него остатъка от живота си“, уверява жената, която познавала Падок като „добър, грижовен и тих човек“.

Тя споделя, че той никога не е казвал или правил нещо, което да подсказва, че ще направи нещо ужасно. Никога не и е минавало през ума, че той планира насилие спрямо някого, става ясно от разпространеното чрез адвоката ѝ писмо.

Данли била в родните си Филипини, Падок и намерил евтин билет, а две седмици по-рано ѝ казал да купи жилище там. Единствено се притеснявала, че той може да иска да се разделят. Тръгнала си оттам във вторник вечерта, на 3 октомври, на следващия ден дала показания във ФБР.

62-годишната Мерилу Данли живеела заедно с Падок в Мескитa. Тя е била регистрирана в хотела, от който той откри огън. Разследващите не я подозират в съучастие.

Мотивите на масовия убиец остават неизвестни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини