43 гимназисти със сертификати от Кеймбридж

    43 ученици от няколко гимназии от областта получиха сертификати от университета Кеймбридж на тържествена церемония в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. Престижните удостоверения бяха връчени от Антоанета Цонева – представител на АВО БЕЛ – оторизиран център за провеждане на изпитите на Cambridge English Language Assessment, част от университета Кеймбридж. Най-голям брой от учениците, получили сертификати от Кеймбридж са от Езиковата – около 40, трима пък са от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

    Сертификати за най-висока степен на владеене на английски език „C2“ получиха петима дванадесетокласници, трима от тях са от Езиковата – Антонина Попова, Костадин Димитров и Тодор Кирев, а двама са от ПМГ – Сашка Бакалова и Иван Жечев, който е постигнал най-висок резултат с 206 точки от максимум 210.

    „Ниво „С2“ се равнява все едно си завършил английска филология във ВУЗ“, разясни зам.-директорът на Езиковата гимназия Гергана Гочева, която присъства на церемонията. Тя похвали възпитаниците на гимназията за постигнатите резултати на изпитите.

    Сертификатите от университета дават възможност на гимназистите да работят и учат в университети в Европа.

    Цонева връчи още писмо и сертификат на Езиковата гимназия за един от най-добрите изпитни центрове в България в категория за изключително високо въздействие в образованието. Сертификатът е подписан от регионалния директор на Кеймбридж.

    Подобни сертификати ще получат и над 30 ученици от СУ „Васил Левски“. Церемонията по връчване на дипломите ще се състои в 17: 30 часа. Най-високи успехи са постигнали двама четвъртокласници – Александър Атанасов и Александра Атанасова.

    Денят за връчване на сертификатите не е избран случайно, 26 септември е провъзгласен за Европесйки ден на езиците.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Бг
      БГ
      8 -24
      16:07, 26 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        до тъпото парче БГ
        18 -5
        16:14, 26 сеп 2017
        ти си измет брат, скрий се някъде и не излизай от дупката че вониш
    • 2
      Бг
      БГ
      7 -19
      16:18, 26 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Чи
        Чичо ЦОНЧО
        5 -18
        16:40, 26 сеп 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • За
        Запознат
        17 -5
        17:20, 26 сеп 2017
        А бе хитрец, защо плещиш тъпотии? Половината интервюта за престижна работа в България се провеждат на английски. Като не го знаеш, за къ де си тръгнал?
      • Не
        Незапознат
        9 -1
        19:18, 26 сеп 2017
        Няма да ви разберат!Трябваше думата ПРЕСТИЖНА да я напишете така.Големината на буквите на изписаната дума да е равна на изписаната от него ПОДЛОГА.Даже и да не знае значението и може да прояви любопитство да научи.За БГ пък въобще е без мислено да опитвате щом учението нарича зубрене.Явно е затъпял в творческите си години.
    • 3
      Фи
      филанкишията
      22 -5
      17:06, 26 сеп 2017
      Цонич Какви са какви не са но са УЧЕНОЛЮБИВИ и знаят перфектно езика а ти какво знаеш --хасковски диалект и да псуваш Вероятно си безработен или ще бъдеш тъкъв поради това че в училище си ЗЯПАЛ мухите вместо да учиш От твоя и по горните коментари лъха ЗАВИСТ и омраза че тези младежи ги чака БЪДЕЩЕ А теб те чака УЛИЦАТА Тово че в България остават такива неуки като тебе не е на добро за нея
      • Чи
        Чичо ЦОНЧО
        1 -4
        11:46, 27 сеп 2017
        Неук си ти глупако филанкишиев!Аз говоря истината,а тя е че 85%-от хасковските ученици са страшни дрогерии,а пък за другите,по-големите от тях да не говорим!!!!В коментарът ми по- горе няма и капка ЗАВИСТ,а самата истина!Хора като теб,които агитират можещите и кадърните да бягат в чужбина,сте за трепане!
    • 4
      За
      Запознат
      12 -4
      17:10, 26 сеп 2017
      Има ученици и от други гимназии - например ПМГ. В случая статията не е съвсем коректна.
      • На
        на мама момчето
        4 -3
        19:56, 26 сеп 2017
        Пак ли не споменаха поименно маминото момче. Тц, тц...
    • 5
      Ив
      Иван
      12 -3
      17:36, 26 сеп 2017
      Скоро ще има нужда от хора,които имат истински професии-механици,автомонтьори,гумаджии,заварчици,шлосери,шивачи.Те с кого ще си говорят на английски според вас?Само на българите в Америка децата не говорят български,защото сме родоотстъпници.Важно е да се знаят езици,те са огромно богатство,но ние забравихме,че сме българи.
      • Не
        Незапознат
        6 -2
        19:15, 26 сеп 2017
        Щом според вас има истински професии значи има и такива които не са.Тоест тези които ги работят само се залъгват че правят нещо.Едва ли някой е забравил че е българин,само че иска да е.Затова тези които имат възможността да идат навън избягват да обръщат глава назад откъде са дошли.Как да ги обвиним като тука ще се сблъскат с индивиди като БГ и Чичо ЦОНЧО на н-та степен?
    • 6
      Te
      teacher
      23 -1
      18:46, 26 сеп 2017
      Как пък един не се намери да каже браво за тези деца! Все едно сертификкатите за стандартните международни тестове ги продават в кварталната бакалия. Това са деца от Хасково, хасковско училище е получило международно призвание за център с най-успешна подготовка. Само злоба, завист и отрицание!Хвала за труда им!
    • 7
      Ед
      ЕДИН ОТ ОБРЕЧЕНИТЕ
      10 -3
      23:49, 26 сеп 2017
      Лек им път на децата и успех навън, защото тука е мръсна кочина в която се разпореждат мутри и търгаши...няма здравеопазване, няма социална система, няма съд и прокуратура, няма законност, няма справедливост...който може нека се евакуира...тези които оставаме тук /поради разни причини/ сме обречени на геноцид и бавна и мъчителна смърт със спомена за социалната държава която имахме по времето на соца..
      • Чи
        Чичо ЦОНЧО
        2 -4
        11:22, 27 сеп 2017
        Страхливците и изменниците-родоотстъпници говорят като теб,вместо да се борят за по-добър живот в родината си,те бягат като мишки!
    • 8
      Di
      DIR BG
      5 -1
      11:08, 27 сеп 2017
      ПИШЕТЕ ЗА ВАЖНИТЕ МЕСТА В ХАСКОВО НЕТ
      Община Хасково е подчинена на един приятелско-роднински кръг на областния координатор на ГЕРБ и на депутата от управляващата партия Делян Добрев.

      Това заяви пред "България он еър" депутатът от "БСП за България" Елена Йончева.

      Кумата на г-н Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник-кмет е бивш съдружник на Добрев и негов съученик, председателят на Общинската избирателна комисия е кум, изброи депутатът от левицата.

      Преди дни ръководството на ГЕРБ в града свали доверието си от кмета Беливанов, който на последните избори бе издигнат от партията. Централното ръководство застана зад местната структура. Вчера Цветан Цветанов обясни, че Хасково изостава с усвояването на еврофондовете и затова е отговорен кметът.

      Йончева разкри още факти - че близки до Добрев са печелили обществени поръчки в сферата на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища. Тя добави, че, според нея, кметът се опитва да се еманципира от ситуацията и зависимостите си към Добрев.
    Последни новини