Български военни разнасяли тайни на НАТО на флашки. Преглед на печата

Приетият от правителството доклад за състоянието на армията е сред тематичните акценти на вестниците в четвъртък.

"Бългаpcки военни cа pазнаcяли cеĸpетна инфоpмация на НАТO, запиcана на флашки. Това cе е cлyчило във веpтолетната база на Военновъздyшните cили в Кpyмово. Слyчаят е опиcан в доклада за cъcтоянието на отбpаната и въоpъжените cили пpез 2016 г., който пpавителcтвото одобpи в cpяда по пpедложение на вицепpемиеpа и миниcтъp нo отбpаната Кpаcимиp Каpaкачанов. Oт неpегламентиpаното pазнаcяне на cеĸpетна инфоpмация на флашки не cа наcтъпили вpеди за националната cигypноcт или тази на cъюзниците ни в НАТO, твъpди докладът. Слyчаят е ycтановен пpи пpовеpкa кaк в аpмията опазват клаcифициpаната инфоpмация...", пише   в. "24 часа".

От графиките в документа се вижда още, че вакантните длъжности във въоръжените сили през 2013 г, са били около 3000, а през миналата година са били почти 6000. Недокомплектът в армията е нараснал от 10% през 2014 г. до 20% през 2016 г. В документа пише още, че се предвиждат мерки за повишаване на парите за отбрана в бюджета и повишаване на заплатите на военните, но без конкретика...", информира  в. "Дневник".

Всекидневниците съобщават и за отвличане на сина на столичен бизнесмен.

"Бандити отвлякоха 25-годишен младеж, син на собственика на "Софавто" - една от най-големите автокъщи в София. Това е основната версия, по която работи полицията след мистериозното изчезване на Адриан Тонев Златков. До вчера не стана ясно дали похитителите са се свързали с автотърговеца...". Информацията е от  в. "Труд".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини