Ердоган въвежда униформи за заподозрените в преврата

Ердоган няма да остави задържаните по подозрения, че са участвали в неуспешния опит за преврат миналата година, да се явяват в съда, облечени както си искат. През последния месец в Турция има значителен брой арестувани за носене на тенска с надпис HERO.

Подсъдимите превратаджии ще носят гащеризони в кафяв цвят, когато са в съдебната зала. За терористите също се предвижда униформено облекло - панталон и куртка, същия цвят.

За дрес кода на задържаните за участие в опита за преврат се заговори, когато един от тях, облечен в бяла тениска с надпис HERO - герой, попадна пред обектива. Снимката предизвика вълна от коментари в социалните мрежи и огромно търсене на същите тениски. Стигна се дотам полицията да преследва двойка на мотор, носещи въпросните тениски. В много турски градове по време на протести хората излизаха, облечени с тениски HERO.

Изглежда в Турция скоро ще има голяма държавна поръчка за поне 50 хил. кафяви гащеризони, колкото по данни на медиите са задържаните за неуспелия преврат на 16 юли 2016 год.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини