Хилари подари на Лавров бутон с надпис "преинсталиране"

Държавният секретар на Съединените щати Хилари Клинтън подари на външния министър на Русия Сергей Лавров червен бутон с надпис "преинсталиране". Намекът е недвусмислен - Вашингтон желае възраждане и подобряване на отношенията с Москва.

Любопитното в случая е, че американците сгрешили надписа на руски - вместо "перезагрузка" (преинсталиране) те написали "перегрузка" (пренатоварване). Двамата външни министри, срещнали се в Брюксел, подходили с чувство за хумор към граматическата грешка.

По време на последвалите разговори и Клинтън, и Лавров се обединили около мнението, че са "оптимисти" за резултатите от тях, както и че "установяването на личен контакт" е от особено значение за плодотворна работа между външните министерства на двете страни. Двамата ще имат по-подробен разговор по време на обяд в Женева, на който ще обсъдят всички наболели световни теми, както и отношенията между Русия и САЩ.

В Женева Клинтън и Лавров ще разговарят и за отминалата газова криза, за ситуацията в Близкия изток, както и за ракетния щит, който САЩ планират да инсталират в Европа.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини