Макрон и Тръмп се споразумяха за отпор срещу пропагандата в интернет

Франция и САЩ се стремят към засилване на противодействието срещу пропагандата в интернет и блокиране на действията на киберпрестъпниците. 
Това заяви френският президент Еманюел Макрон на съвместна пресконференция с американския държавен глава Доналд Тръмп след срещата им в Елисейския дворец.

Пресконференцията беше предавана директно на сайта на Белия дом.

Макрон посочи, че двамата са обсъдили редица теми от общ интерес, както и пътна карта за развитието на двустранното сътрудничество през близките месеци.

Двете страни са постигнали съгласие за полагане на всички възможни усилия за развитието на свободна и справедлива търговия.

Тръмп от своя страна сподели впечатления от срещата, като намекна, че може да има промяна по Парижкото споразумение за климата.

"Днес обсъдихме много неща, включително прекратяването на огъня в Сирия, обсъдихме Украйна, обсъдихме много различни теми. Накратко се спряхме на Парижкото споразумение, ще видим какво ще стане в бъдеще."

По думите му, може "нещо да се случи" по отношение на споразумението.

Припомняме, на 1 юни той обяви излизането на САЩ от него, като посочи, че то е "лошо за американците".

Макрон сподели, че с Тръмп са провели дълъг разговор, при който са обсъдили всички значими теми от международната политика и предизвикателствата в сферата на сигурността.

"Готови сме да предприемем всички необходими мерки, за да изкореним тероризма и да го унищожим, независимо от това къде е пуснал корени", каза още Макрон.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини