Докато търсят виновни шофьори: Гъст дим отново покри Тракия

Сметището на Ихтиман вече цяла седмица продължава да създава проблеми на трафика по магистрала "Тракия". От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха тази сутрин, че поради намалена видимост в участъка от км 45 до км 47 в двете посоки на магистралата е въведено ограничение на скоростта от 50 км/ч.

От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

В същото време четвъртък стана ясно, че властите търсят виновни шофьори за инцидента на магистралата в понеделник. Според държавното обвинение неизвестен извършител, който по непредпазливост е нарушил правилата за движение по пътищата, е в основата и на два инцидента на магистралата в понеделник в двете посоки. 

Досъдебното производство е образувано по текст от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за причиняване на катастрофа след употреба на алкохол или наркотични вещества, след което деецът е напуснал мястото на катастрофата.

Вече една седмица властите не предприемат мерки, за да потушат тлеещият огън на сметището в Ихтиман, което е в процес на рекултивация. Екоминистърът Нено Димов обяви пред БНР, че ако се докаже, че сметището има нещо общо с катастрофата, при която пострадаха 30 души, държавата ще ускори дейностите по рекултивиране на сметището. 

Източник: http://offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини