Десетки родители на протест пред АГ ”Шейново”

Десетки родители на деца, родени в АГ „Шейново“, се събраха пред здравното заведение в подкрепа на д-р Албена Гагова, която бе пребита от бащата на новородено.

Хората се бяха организирали в социалните мрежи и изразиха подкрепата си за лекарите срещу насилието. Те споделиха, че са останали потресени, след случилото се, съобщиха БНР и bTV.

"Обществото ни е болно, болно от агресията, която е повсеместна и докато ние като общество не се събудим и не започнем да променяме нещо вътре в себе си, нищо няма да отиде към по-добро", каза една от майките, която бе дошла с детето си. 

Калина Панайотова – бъдеща майка, която също участва в протеста, призна, че случилото се я е шокирало. 

Искам, когато раждам, докторът да е загрижен само за мен и здравето на детето, а не да се притеснява, че някой агресивен може да го нападне“, каза тя. 

Според нея, след като нападателят има криминално досие, изобщо не е трябвало да бъде на свобода, за да има възможността да нападне лекар. 

"Необходими са по-сигурна охрана, паник бутони – всичко, за да се осигури комфорта на лекарите и пациентите", добави Панайотова. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова също пристигна в болницата и разговаря с директора д-р Румен Велев. 

"Камерите няма да помогнат, ако няма кампания, насочена към хората за намаляване на агресията, защото това е общинска болница и не може да спрем хората да влизат. Ако обаче д-р Велев и екипът на болницата прецени,че има нужда от повече камери за засилване на контрола, ние като общинска сме готови да ги подкрепям", обяви Фандъкова.

В петък се очаква общ символичен протест на медиците от столичните болници срещу насилието.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини