КНСБ: Само ударно повишаване на заплатите може да спре бягството на българи зад граница

Само ударното повишаване на работните заплати може да спре бягството на българи зад граница. Минималната работна заплата трябва да се вдига минимум с 80-90 лева годишно. 906 000 българи трайно са напуснали страната през последните години заради ниско възнаграждение. Броят им е драстично увеличен след 2014 г. когато Европейският съюз либерализира пазара си на труда. Това заяви в Кърджали лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той бе категоричен, че вносът на евтина работна ръка не може да реши демографската криза в страната. Тази година в България с визи са влезли 2341 сезонни работници от Молдова и Украйна. Почти всички са на минимална работна заплата. Ангажирани са в туризъм и строителство. Единствено 800 молдовци и украинци в Албена получават заплати, колкото българските си колеги.

Димитров се обяви срещу дъмпинга на пазара на работната сила, като посочи, че минималната работна заплата в Украйна е 106 лева. Българите могат да бъдат задържани в страната само с по-високи заплати. Икономиката го позволява, пазарът на труда го изисква, смята лидерът на КНСБ.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 0
    14:46, 29 юни 2017
    Този дърдорко и празнодумец пламен димитров как няма малко съвес,че цял живот на тази паразитна длъжноост и паразитна организация състояща се от платени търтеи.Какво си оправил досега бе уважаеми господине, че още се показваш и баламосваш наиниците. Кого си спасил от масови уволнения и съкращения. защо не станеш бизнесмен като много дърдориш и давай заплати по 2-3-5- хиляди. некадърник. Само демагогии по телевизия и при срещи с наивници. Рекетират отделни фирми за да се издържат тези вредни паразити.
  • 2
    Не
    невярващ
    0 0
    19:26, 29 юни 2017
    Какви заплати, каква политика............. младите се изнесоха със семействата си в чужбина. След 4-5 години ще се закрият голяма част от селските и малките градски училища. Защо ли! Няма деца, вИЕ ги продадохте на западните си приятели. Държавата умира, а господата правят политика. Страната няма икономика, а и малкото, което имаме е на " ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ" т.е чужденци изнасящи нашето навън. Какво правят политиците? Взимат си процентите и реват ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!

    послепис-Дори кода с който пускам съобщението не е на кирилица!
Последни новини