БНТ: Направихме отговорен и професионален конкурс!

Българската национална телевизия /БНТ/ за пети пореден път отговорно и професионално организира конкурса "Българската песен в Евровизия". Това се посочва в позиция от медията по повод на избора на песента "Illusion" в изпълнение на Красимир Аврамов, събрала 19 553 гласа в предаването на 21 февруари.

Изборът на песента предизвика вълна от негодувание сред музикалната гилдия заради нестабилността на изпълнението, се казва в позицията. В нея се допълва, че са се появили и крайно негативни мнения, определящи изпълнителя като "пълен непрофесионалист".

От БНТ заявяват, че регламентът е съобразен с европейските изисквания, проверен е четирикратно. Този регламент е утвърден, публикуван и е спазен напълно и пунктуално от участниците и през тази година. В настоящия момент ние се стремим да проверим докрай качествата на изпълнителите на песента и да внесем в нея допустимите корекции, с които да я направим конкурентноспособна на другите песни от европейския конкурс и с шансове за максимален успех. В случай, че това не ни се отдаде, бихме призовали нейните автори и изпълнителят й да се откажат от участие в конкурса, заявяват от БНТ.

Ако получим отказ на това наше предложение, пред нас ще стои и възможността да спрем участието си в Москва - факт, заради който ще ни бъдат наложени финансови санкции и условия за последващо участие, допълват от медията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини