Емирът на Катар поздрави новия саудитски престолонаследник

Емирът на Катар прати поздравление до новия престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, съобщи държавната агенция КНА, цитирана от Ройтерс и БТА.

В момента отношенията между Саудитска Арабия и Катар са много лоши. Рияд наложи изолация на богатото емирство в Персийския залив.

Катарската агенция пояснява, че шейх Тамим бин Хамад Ал Тани е пожелал на новоназначения саудитския престолонаследник "успехи за благото на кралството под мъдрото ръководство на пазителя на двете свещени джамии" и "за по-голям напредък в братските отношения между двете братски страни".

На 5 юни Саудитската Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекъснаха всякакви връзки с Катар, обвинявайки го, че подкрепя тероризма и че се сближава с големия им регионален съперник Иран.

Трите страни от Персийския залив затвориха въздушното си пространство и морските си граници с Катар, както и единствената сухопътна граница на Катар - със саудитското кралство.

Освен това трите монархии от Залива дадоха 14 дни на катарските граждани да напуснат територията им и призоваха гражданите си, живеещи в Катар, да се върнат.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини