ГЕРБ обяви кандидатите си за Висшия съдебен съвет

Парламентарната група на ГЕРБ представи предложенията си за членове на Висшия съдебен съвет на брифинг в Народното събрание.

Кандидатурите бяха представени и аргументирани от председателя на Правната комисия Данаил Кирилов, съобщи "Фокус". 

За членове на Съдийската колегия на ВСС от групата на ГЕРБ предлагат Боян Магдалинчев – заместник-председател и ръководител на Втора колегия на Върховния административен съд и Вероника Имова – съдия във Върховния касационен съд. 

За членове на Прокурорската колегия са предложени прокурор Калина Кючукова – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и прокурор Гергана Мутафова – ръководител на Районна прокуратура – Асеновград. 

Припомняме, че преди няколко дни нашият колеги, народният представител Георги Марков внесе кандидатурата на Мирослав Джеров. Неговите книжа и документи са качени на сайта. Видими са за всички. Ние подкрепяме и кандидатурата, предложена от Георги Марков”, заяви Кирилов. 

Той допълни, че в резултат на обсъждане, селекция, коментари и анализи от ГЕРБ смятат, че са подбрали юристи с безупречна репутация и огромен професионален опит. Данаил Кирилов каза още, че ако те бъдат избрани, ще допринесат за развитието на Висшия съдебен съвет.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини