Председателят на МЕНСА посъветва премиера Бойко Борисов да си смени съветниците

Въпреки засиленият контрол по пътищата, жертвите ще нарастват. Това прогнозира председателят на МЕНСА Христо Радков. Той посъветва премиера Бойко Борисов да си смени съветниците.

По думите му засиленият контрол няма да направи нищо - имаме най-голям контрол и санкции и пак имаме най-много жертви. 

Радков попита как се събират парите от санциите:

"Защо НАП не може да ги събере цяла година? Ако не си платя данъците, след месец ще ми се обадят. Проблемът е в институциите, а не в хората. Санкциите няма да дадат реален ефект. Жертвите освен че няма да намалеят, а ще се повишат. 219 са от началото на годината", допълни още Радков пред bTV.

Бившият председател на Комисията по транспорт в Народното събрание Настимир Ананиев заяви, че "жертви на пътя винаги ще има."

Според него един от проблемите е, че когато се правят нови пътища, трафикът се пренасочва през малки населени места. Ананиев поясни, че е необходимо да се прави одитен доклад как да се справим с пътната безопасност в съответното населено място, но това трябва да стане преди това, а не след като хората започнат да се оплакват.

По думите на Ананиев "уменията на водачите, състоянието на пътищата, състоянието на автомобилите, самият контрол" са факторите, които осигуряват безопасността на пътя.

Експертът препоръча фокусът върху безоопасността на движение да започне от детската градина:

"В момента фокусът започва от получаването на книжката. Къде е министърът на образованието?. Трябва да има задължителен час по пътна безопасност още в училище." Той информира, че в Италия вече е въведен терминът "пътно убийство."

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Яя
    яяяяяяяааа
    2 0
    16:34, 2 юни 2017
    Камери които снимат в движетие. Както е в германия. Със цивилни коли. Глоби по 5 000 лева. Отнемане на апартаменти и фирмено имущество. Затвор за превишение над 50 км. Всичко може. Желания няма. Някой ни гледа сеира и се радва а ние бездействаме
    • No
      Nostradamus
      0 0
      18:56, 4 юни 2017
      Луд ли си или те хвана слънцето?
Последни новини