Фондация дава по 200 лева, ако си кръстите детето Аспарух или Кубрат

Българската фондация "Въздигане" дава по 200 лева на родител, решил да кръсти детето си с име на български владетел. Кампанията бе обявена във Фейсбук и освен парично поощрение, хората ще получат и комплект комикси с български владетели, детска енциклопедия на България, тениска с лика на владетеля, на който е кръстено детето и две книги за Хан Кубрат. 

Освен описаните във Фейсбук имена, родителите могат да избират и между други, одобрени от фондацията, като например Тервел и Вълчан.

Кампанията върви от декември, но за момента все още никой не се е възползвал от нея. Все пак обаче има родители, които са изпратили бъдещата дата на раждане на децата им и са дали заявка за участие. Подготвят и списък с женски имена.

"Въздигане" е създадена от група група ентусиасти за запазване на бългаския дух и култура, споделят от самата фондация. "Решихме да не чакаме положението в страната да достигне до точка от която няма връщане, а да обединим усилия и се погрижим за духа в нашата страна. Зад фондацията стоят обикновенни българи, на които им пука за България", казаха от "Въздигане" .

Сега имат и кампания за изграждане на паметник на ген.Никола Иванов в Свиленград. Монументът ще бъде открит на 5 октомври.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини