Любов по време на бедствие

Романът между две коали, спасени при пожарите в Австралия, размекна сърцата на хората въпреки продължаващия огън и 181-те жертви

Романът между пухкавата Сам и новия й приятел Боб пламнал, след като пожарникар я намери в тлееща гора. Коалата била откарана в приют в Роусън, където се срещнала с новото си другарче - спасен от пожарите два дни по-рано.

Колийн Уд, която се грижи за двамата болни влюбени, казва, че коалите се чувстват добре. Изгарянията на Сам са от втора степен и възстановяването й ще отнеме седем-осем месеца. Боб ще може да се върне в естествената си среда след около четири месеца.

"Те се милват и прегръщат, наистина станаха приятели. Красиво е да ги гледаш след всичко, което се случва... Сам е на възраст от две до четири години, ако се съди по зъбите й, а Боб е на четири - идеални са един за друг", разказва Уд.

Специалисти казват, че в пожарите са загинали повече от 1 млн. животни.

Сам стана медийна звезда благодарение на клипче, заснето с мобилния телефон на доброволеца Дейвид Трий, на което се вижда как животинчето жадно пие вода от шишето, което той й подава, и поставя изгорената си лапичка в неговата ръка.
Мъжът разказва, че участва като доброволец в гасенето на пожари от 26 години, но да се доближиш до коала се случва изключително рядко. Ето защо помолил колегата си да заснеме случката.

"Гледаше ме е и сякаш казваше: Не мога да бягам, аз съм ранена и слаба, измъкни ме от това нещастие.

Извиках за вода, коленичих до нея и й подадох шишето. Тя приближи и започна да пие, а след това сложи дясната си лапичка в ръката ми. Беше студена от водата и явно това е облекчило болката. Беше невероятно", разказва Трий пред Ройтерс.

Случката със Сам много прилича на историята на коалата Лъки, който беше спасен от пожарите през 2003 г. 500 жилища бяха унищожени тогава, в столицата Канбера загинаха четирима души. Лъки се превърна в символ на надеждата.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини