Кабинетът "Борисов 3" мина в парламента. Обещанията

Бойко Борисов е новият министър-председател на България. Той бе избран за премиер със 133 гласа "за", 100 гласа "против". Въздържали се народни представители нямаше.

Кабинетът "Борисов 3" мина в зала със 134 гласа "за" и 101 "против".

Преди това Бойко Борисов представи официално в парламента състава на третия си кабинет и очерта приоритетите му: 

"Ще провеждаме политики за увеличаване на доходите на гражданите. Обещаваме 120 млрд. лв. БВП в рамките на мандата, 650 лв. минимална заплата, 1500 лв. средна заплата, дай, Боже, и повече. Валутният борд е безалтернативен и неприкосновен", обеща Борисов. 

Той обяви, че подобряване на здравето на нацията и образованието ще са  стратегически приоритети за управлението.

"Започваме поетапна демонополизация на НЗОК и интегрирана информационна система. Ще поставим образованието като стратегически приоритет. Ангажираме се с увеличаване на инвестициите и увеличаването на бюджета за образование и ежегоден ръст на средствата за наука“, уточни лидерът на ГЕРБ.

Той обяви още, че ще предложат нов антикорупционен закон, който ще създаде единен антикорупционен орган. Освен това ще вземат мерки срещу бавното правосъдие и  ще продължат с активни мерки в борба с контрабандата. 

"Нямаме основание да се откажем от изграждането на модерна инфраструктура. Това ще помогне за развитие на регионите и намаляване на регионалните различия“, заяви още Борисов. Той уточни, че правителството поема ангажимент за доизграждането на АМ „Хемус“, АМ „Струма“, АМ „Калотина-София“, Южната дъга, разширението на метрото в София и други

„Ще предприемем всички мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и да ограничим битовата престъпност чрез засилено полицейско присъствие в населените места на страната, ограничаването на нелегалната миграция и защита на националните ни граници, които са наш основен приоритет”, подчерта Борисов. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Голяма балама-
    4 -2
    14:06, 4 май 2017
    Али Баба и 17 разбойника вече са ФАКТ Ще последват ГОЛЕМИ обещания които слушаме 27 години Народната мъдрост казва ----веднъж стомничка за вода втори път трети път се ЧУПИ Ха дано трети път АЛИ БАБА строши СТОМНАТА и да го ЗАБРАВИМ
Последни новини