Три версии на кмета на "Младост" за бомбата до строежа

Бомбата в "Младост", открита вчера, може да е поставена както от инвеститора, така и от представител на протестиращите заради покачване на напрежението в квартала. Двете версии са на кмета на района "Младост" Десислава Иванчева пред Нова телевизия.

Сплашване или провокиране на обществено недоволство, по които работи полицията във връзка с откритото взривно устройството. В пакета беше намерена бележка със заплахата, че следващия път ще бъде сложена амониева селитра.

Това е вещество, което в комбинация с други продукти, може да предизвика силен взрив, както още вчера обясни шефът на столичната полиция Младен Маринов. Днес той повтори, че трябва да се изчака експертизата на веществото и тогава да се правят окончателни заключения.

Десислава Иванчева обаче посочи три версии, но и трите се основават на предположението, че целта на поставеното взривно устройство е да се нагнети още повече напрежението в квартала заради строежите в зелени площи и междублокови пространства в "Младост". По думите на Иванчева устройството може да е поставено както от представител на протестиращите граждани, така и по поръчка на самия инвеститор, така и от трето лице.

Иванчева заяви категорично, че референдумът в "Младост" трябва да се проведе. Припомняме, че Столичният общински съвет отхвърли провеждането на допитване сред жителите на квартала, като аргументите бяха, че въпросите на се релевантни.

Десислава Иванчева заяви още, че на поляната, където е започнал строежът, е предвидено да се построят три блока, а жителите на "Младост" искат въздух и трева. По думите й евентуално едно решение е новите строежи да се прехвърлят на друго място, като се създаде нов квартал.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    kovo
    1 0
    10:44, 3 май 2017
    Кмета на района "Младост" Десислава Иванчева, стана кмет на района след като предния Кмет си подаде оставката след протести водени от г-жа Иванчева за СТРОЕЖА НА ТАЗИ ПЛОЩАДКА. Строежите започнаха след като тя стана Кмет! СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ! Е това е народопсихология!
Последни новини