Делян Добрев се отказа от депутатския си имунитет отново

Депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев се отказа имунитета си. Той е подал заявление в деловодството на Народното събрание.

Добрев се отказва за втори път от депутатския си имунитет заради делото "Белене". Той вече направи това по искане на главния прокурор Сотир Цацаров на 24 октомври 2016 год. В предишния парламент Добрев бе народен представител от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика.

Делян Добрев бе министър на енергетиката през 2012-2013 г. По делото "Белене" той бе привлечен като обвиняем за умишлена безстопанственост, в резултат на която НЕК е била ощетена с 4.5 милиона евро. Тогава той заяви, че невинността му ще бъде доказана много бързо в съда и припомни, че „далаверата Белене бе спряна с мой подпис под доклад до Министерски съвет само няколко дни след като станах министър“. Той нарече Белене "давалерата на хилядолетието".

С избирането му за народен представител в сегашния 44-и парламент депутатският му имунитет е подновен автоматично. 

Обвинения заради "Белене" първо бяха повдигнати срещу бившите министри на енергетиката Румен Овчаров и на икономиката Петър Димитров.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мд
    мдаа
    4 0
    19:29, 25 апр 2017
    И какво прави той в парламента щом е подсъдим? Само в БГ може да се случи подобно нещо!!!
Последни новини