Софийска търговско-промишлена камара подкрепи Илко Семерджиев

Софийска търговско – промишлена камара подкрепя действията на Вицепремиера и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

В специалната им декларация се казва:

„... Министърът на здравеопазването е работодател на директора на Изпълнителната Агенция по Лекарствата (ИАЛ). Той има право да поиска нейното уволнение, защото тя не тя не е изпълнила негова Заповед; не е изпълнила и Устройствения правилник на ИАЛ и е управлявала еднолично. Прокуратурата е на издръжка на данъкоплатците и трябва да бъде на страната на правото и на Закона! Д-р Илко Семерджиев е в правото си да продължи напред и да защитава интересите на българските граждани в областта на Лекарствата.“

Преди два дни служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев бе обвинен за натиск над негова подчинена, съобщиха от прокуратурата. Специализираното звено "Антикорупция" му е повдигнало обвинение за това, че на 24 март е заплашил с уволнение директора на ведомствена Изпълнителна агенция по лекарствата Асена Стоименова, ако не назначи негово протеже за свой заместник.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини