КЗК не разследва Марешки за цените на горивата, а за нелоялна конкуренция с лекарства

Комисията за защита на конкуренцията не разследва бизнесмена Веселин Маршешки за ценови дъмпинг на бензиностанциите от веригата му ВМ Петролиум, а за нелоялна конкуренция на пазара на лекарства. Това заяви за OFFNews председателят на антимонополното ведомство Юлия Ненкова.

В петък КЗК даде пресконференция, от която се разбра, че лидерът на партия ВОЛЯ е проверяван по настояване на прокуратурата за по подозрения за дъмпинг при горивата.

Пред OFFNews обаче Ненкова обясни, че не е била разбрана правилно и че проверката срещу Марешки е за лекарства и няма нищо общо с пазара на горива.

Проверката е стартирана с решение № 36 от 17 януари т. г.

Докладната записка е по повод постъпило постановление от 19.12.2016 г. на Специализираната прокуратура.

В него се посочва, че от събраните в хода на разследването доказателства се установява, че в периода 2013 - 2014 г. Веселин Марешки в качеството си на собственик на търговски дружества, извършващи дейност по продажба на лекарствени средства, заедно със сътрудници под негово ръководство (включително Пламен Христов и Кръстина Таскова) са предприели агресивни действия спрямо собственици на аптеки в България, като са отправяли предупреждения към тях, че ако откажат да закупуват лекарствени продукти от дистрибутора „Фармнет” АД, до аптеките им ще бъде отворена тяхна аптека с логото на „Супер нова” за Северна България и „Лидер” за Южна България, които да продават лекарствени продукти на по-ниска цена от доставните цени, или щели да им бъдат пращани проверки от ИАЛ, като по този начин ще бъде унищожен бизнесът им.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини