Министерството на младежта и спорта подкрепя българските отбори в Shell Eco-marathon 2017

Министерството на младежта и спорта подкрепи българските отбори в Shell Eco-marathon 2017 в Лондон и изрази увереността си в успеха им като прие да бъде техен патрон. Като една от водещите институции в създаването на благоприятни условия за развитието на младите хора, министерството естествено споделя убеждението, че подобни инициативи предоставят ценни възможности за професионалното им развитие и бъдеща кариера.
„Министерството на младежта и спорта ще бъде патрон на българските ученици и студенти в Shell Eco-marathon 2017. Участниците трупат полезен опит и със своите изобретения са добър пример за връстниците си. Тази техническа надпревара насърчава тяхната инициативност в прилагането на придобитите знания и ги амбицира да водят социално отговорен начин на живот. Надявам се, че през следващите години екологичното състезание ще разгърне обхвата си, за да могат все повече ученици и студенти да се включат в него и да работят за изграждането на едно по-добро бъдеще. Министерството на младежта и спорта винаги е подкрепяло подобни каузи сред младите хора“, каза професор Даниела Дашева, министър на младежта и спорта.
Тази година Shell Eco-marathon отбелязва своето 33-то издание и отново ще се проведе в Лондон на специално изградена градска писта, дълга 1,6 км., в олимпийския парк „Куин Елизабет“ от 25 до 28 май.
За пета поредна година в състезанието ще участва отбор от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм - Чепеларе. Те се включват в категорията "Пртотипи" с електромобил, който усъвършенстват всяка година.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини