Районният съд в Първомай е втори по натовареност след Пловдивския


 

Действителната средно месечна натовареност по показателя дела за разглеждане в Районен съд – Първомай е 47,83 дела и по този показател той е на второ място след Районен съд – Пловдив със средно месечно разгледани 56,29 дела. Следват Районен съд – Асеновград – 41,63 и Районен съд – Карлово – 34,77. Това стана ясно от доклада за дейността на районните съдилища по време на общото събрание на Окръжен съд Пловдив. Отчетено бе и това, че обемът на постъпление на дела и натоварване на съдиите е доста над средното за страната.

В работата на Общото събрание взеха участие председателите на Районните съдилища, между които беше и съдия Спасимир Здравчев. Специален гост бе и Председателят на Апелативният съд Магдалина Иванова. Тя специално благодари на председателите на четирите районни съдилища, като се обърна към тях с думите: „Поздравявам и ръководството на районните съдилища, защото зад тези високи резултати стои много работа и добра организация.“

През 2016 г. общият брой на постъпилите дела в Окръжен съд – Пловдив е 7015. От тях 2865 са били наказателни, а 4150 – граждански, търговски и фирмени. Делата за разглеждане във всички отделения за цялата 2016 г. са в общ размер 8284. Този сбор е от постъпленията, заварените производства и върнати от горна инстанция за продължаване на съдопроизводствените действия.

Тези и други данни бяха изнесени от Веселин Хаджиев – председател на Окръжен съд – Пловдив в отчетния му доклад за 2016 г. по време на общо събрание на съдиите.

Окръжен съд – Пловдив е сред трите най-натоварени съдилища в страната, посочи председателят Веселин Хаджиев.

Средно месечната действителна натовареност по показателя дела за разглеждане е 13,09, а по отношение на свършените дела е 11,16.


parvomai.net
 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини