Турция връчи обвинителния акт на бившия граничар Михаил Цонков

Турция връчи обвинителният акт на бившия граничар Михаил Цонков и колегите му гранични полицаи. Адвокатът на Цонков - Росен Кожухаров заяви, че 7-дневният срок, който има, за да се запознае с делото, е твърде кратък за организиране на защитата. Делото започва на 13 април 2017 година.

Цонков е обвинен във връзка със случай от април 2008 година, когато в изпълнение на служебните си задължения и като граничен полицай на Република България той стреля срещу турски бракониер, оказал съпротива на българските граничари. 

Освен Михаил Цонков, обвинени за убийство на турския бракониер Ялчин Ерджан са Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов. До този момент няма искане за екстрадиция на четиримата българи, заяви защитникът на Цонков - адвокат Росен Кожухаров, цитиран от trafficnews.bg.

Пред Съдебната палата в Бургас бе организиран протест. Стотици бургазлии препълниха пространството, с което заявиха категоричната си подкрепа към Цинков.

"Не трябва да допуснем нашите момчета да отидат на дело в Турция, особено в сегашната ситуация", заявиха на протеста бургаски рокери.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини