Случаят с пострадалото в джакузи дете отиде при следовател

Окръжният прокурор на Варна възложи разследването на инцидента с пострадалото дете в джакузи на следовател, съобщиха от прокуратурата.

Проведено е било съвещание между административните ръководители на Окръжната и Районната прокуратура във Варна. Взетото решение е, че разследването на инцидента с пострадалото 4-годишно дете в джакузито на хотел "Адмирал" на Златни пясъци е с изключителна фактическа и правна сложност.

Предметът на досъдебното производство включва провеждането на множество процесуално-следствени действия, което е наложило окръжният прокурор на Варна да упражни правомощията си по НПК и да възложи разследването на следовател, се казва още в съобщението на държавното обвинение.

Досъдебното производство по инцидента се води срещу виновно лице за това, че на 25 февруари 2017 г. в хотел "Адмирал" поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е причинена средна телесна повреда на 4-годишната И. Д.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини