Радан Кънев: Изборът вдясно е между Кънев и Борисов

На изборите хората ще избират между Радан и Бойко. Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия.

"Границата между Кунева Лукарски и Лютви Местан се размива след като НПСД подписаха коалиционни споразумения и с РБ и с ДОСТ, което е прецедент" - така той коментира атаките срещу Реформаторския блок.

"Цялото това пространство се превръща в пространство на ГЕРБ, заедно със всичките им патерици и етнически вот и не си струва да бъде коментирано повече. И не защото нямам за какво да критикувам ГЕРБ, а защото огромната заплаха за българската държава преди всичко е комунистическата партия, която ГЕРБ с калпавото си управление връщат отново и отново на власт. Аз пътувам доста и се срещам с много хора от бизнеса, зажаднели за истинско дясно, политическо управление и мога да кажа, че единствено ние от Нова република сме алтернатива на ГЕРБ в дясно. Хората ще избират между Радан и Бойко." - допълни той.

На въпроса, по какъв начин си представя възможността да влияе в политиката при следващото управление, при положение, че статистиката показва ниски резултати за Нова република, Кънев обясни, че ще бъда създадена силна парламентарна група, която ще може да влияе с единодушните си решения и ще бъде неподвластна на капризите на Борисов.

"На голямото събитие, с което стартирахме кампанията на Нова република, аз поисках прошка от хората за допуснатите грешки в името на това да бъдем най-сетне свидетели единна десница, която да е в състояние да бъде истинска опозиция на задаващата се коалиция между ГЕРБ и БСП."

"Ние няма да участваме в състезанието по популизъм на двете социалистически партии, които преди това се състезаваха по кражби от обществени поръчки. Ние от Нова република предлагаме програма за нова икономика, която е изцяло остойностена, предлагаме например 50% по-малко администрация. Това не може да бъде популизъм." - добави Кънев във връзка с критиките към политическите партии за популистки предизборни обещания.

"В основата на нашата програма е залегнал принципът "всекиму според заслугите", защото не може учителят, който възпитава деца медалисти, да получава колкото администратора хрантутник, който е назначен с политическа протекция и поръчка.".- каза още той.

"В редиците на Нова република са политици, като Атанасов, Мартин Димитров, Петър Славов и Трайчо Трайков, които в последната една година се бориха за истинското дясно, но и хора, които бяха в първите редици на ГЕРБ през 2007 като Дани Каназирева и Методи Андреев и се разочароваха от отстъпването на принципите, с които беше създадена тази партия. Има много подобни на тях хора в провинцията, които остават при десните си принципи и се вливат в нашите редици." Така Радан Кънев коментира факта, че в новата политическа формация влизат и лидери познати, като лица на управляващата в предишния мандат партия и каква е разликата с реформаторския блок.

"Избирателите разбират разликата, между безпринципните коалиции и обединението на хора, защитавали през цялата си политическа кариера своите принципи като Каназирева през 2009 с напускането на ГЕРБ или Методи Андреев през 2015." - добави Кънев.

На въпроса как да повярват избирателите сега на дългосрочните планове на Нова република, след като в предишните формации е имало множество провали - и в историческия компромис на съдебната реформа и в други случаи, Кънев отговори: "Хората добре разбират, че ние не сме се провалили, а във всички тези пъти бяхме предадени. Знам, че между хората които влизат сега в Нова република няма предатели и го знам, защото отклонихме вече 8 партии, които ни предлагаха партньорство, за да обединим само онези, с които имаме сходно отношение към съдебната реформа и икономическата политика. Ние държим на две неща в избора си за партньори - на личностите, на това хората да имат своя истинска политическа биография и на трите части на програмата си: Нова република за институциите, нова икономика за бизнеса, нова надежда за човека, семейството и за нацията."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ай
    Айде бе
    2 0
    12:45, 18 фев 2017
    Как ли пък не, народа не ви иска и вас и Борисов и БСП да не си прави илюзии.
Последни новини