Френски полицаи обвинени в изнасилване и бой на младеж

Френски полицай бе обвинен в изнасилване на 22-годишен младеж, а 3-ма негови колеги - в нанасяне на побой, при изродила се в насилие проверка на самоличност.

Това се е случило миналата седмица в парижкото предградие Олне су Боа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Адвокатът на жертвата каза, че клиентът му е в болница с тежки наранявания и е претърпял операция, след като е бил изнасилен с полицейска палка.

Вътрешният министър Брюно льо Ру отстрани от длъжност четиримата полицаи и заяви, че обстоятелствата около ареста на пострадалия трябва да бъдат установени "съвсем ясно и недвусмислено". 

Вече три вечери се организира протестно шествие в подкрепа на жертвата под мотото „Справедливост за Тео“. Тази нощ се стигна до сблъсъци между полицаи и демонстранти. 24 души са арестувани. Изпочупени са витрини, запалени са автомобили и контейнери, полицията е успяла да потуши пожара в два ресторанта. Някои от арестуваните са заподозрени за действия във въоръжени групи, предаде БНР. 

През последните месеци френската полиция няколко пъти бе обвинена в използването на прекомерна сила срещу жители на по-бедни квартали. Това се случва, след като мерките за сигурност бяха засилени заради терористичните атаки в страната. 

Олне су Боа беше едно от най-тежко пострадалите предградия при бунтовете в крайните квартали на френската столица през 2005 година, припомня още АП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини