Разказът на шофьора, загубил сестра си в тунела

Шофьорът на лекия автомобил, върху който падна осветително тяло в тунел "Ечемишка", Николай Николов заяви, че ще съди АПИ за смъртта на 64-годишната си сестра.

Елена Горанова загина на място при инцидента в тунела. Тя пътувала с брат си Николай, когато корозирал панел пада върху колата им. Горанова загина на място, като аутопсията показа, че е имала множество травми, но 2 рани на главата са били смъртоносни. Едната от раните е причинена от ламарина от падналата лампа, която е пробила черепа на пенсионерката.

Николай Николов споделя пред Нова телевизия, че няма никакъв спомен от фаталния миг. Той също има леки наранявания, а след смъртта на сестра му с него работят психолози. 

Даже и не разбрах, че е паднало отгоре и чак, когато излязох от колата, разбрах какво е станало. В следващия момент излязох да търся сестра си, защото видях, че я няма на предната седалка, където седеше. Отворих вратата и я видях чак на задната седалка, промушена със желязото. Телефон не можех да намеря, от кататстрофата беше изхвърчал някъде. Колите наоколо спряха, помолих ги те да звънят. Опитах се желязото да извадя, но просто не можах“, разказва през сълзи мъжът.

Николай Николов каза още, че един от полицаитте, отзовали се на сигнала за инцидента му разказал, че многократно е сигнализирал служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ за опасните лампи. 

Те му казали: „Не си ти човекът, който да ни казва какво да правим“, допълва Николай. 

Според него виновна за смъртта на сестра му е именно Агенция "Пътна инфраструктура", затова ще ги съди. Не само заради паметта на Елена, но и заради всички загинали при нелепи инциденти, станали, защото някой не си е свършил работата. Николай Николов обаче се съмнява, че виновни ще бъдат намерени. 

Ако има виновен, той ще е много ниско долу. Ще кажат, че някой технически не е минал да осъществи контрола и това ще е“, твърди потърпевшият. 

Трагедията в тунел „Ечемишка“ е можела да бъде по-голяма. Падналата конструкция се опряла в асфалта и така е задържала останалата част от лампите и гредите. В противен случай щели да паднат и другите осветителни тела. 

Съоръжението е в експлоатация от 1984 г. и оттогава не е извършван ремонт.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини