Автобус с пътници се запали в движение

Автобус с пътници по линията Габрово-Велико Търново се запали тази сутрин в района на село Лесичарка. Няма пострадали хора.

Зам.-управителят на Общинския пътнически транспорт в Габрово Детелин Цветков заяви, че на пътниците е осигурен друг транспорт, предаде Дарик радио.

Автобусът е изпълнявал курс по редовна линия Габрово-Велико Търново и е тръгнал в 7.30 ч. След разклона за село Лесичарка, шофьорът е забелязал пушек, след което избухнали пламъци.

Водачът обаче успял да спре, всички пътници са слезли и няма пострадали. Своевременно, в рамките на 10-15 минути, е изпратен бус, който да превози пътниците до Велико Търново.

По думите на Детелин Цветков, пожарната е пристигнала бързо и е ликвидирала огъня. Късо съединение е причината за пожара в автобуса. 

"В 8.50 ч. цялото място беше обезопасено - измито и опесъчено, а автобусът е върнат в базата", каза Цветков. 

Зам.-управителят декларира, че машината е преминала през необходимия технически преглед, което се прави, по думите му, всеки ден. Автобусът е произведен през 1995 г. и за възрастта си е в добро състояние. 

"Извинявам се за неудобството на пътниците, правим всичко възможно, гледаме да реагираме своевременно. Да си пожелаем да няма повече такива инциденти", каза още зам.-управителят на Общинския пътнически транспорт в Габрово.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини