Наркомани посякоха с брадва магазинер в "Овча купел"

Наркомани посякоха с брадва магазинер в супермаркет в “Овча купел”. Само бързата намеса на охранителна фирма предотвратила разграбване на търговския обект, съобщава "Труд".

През целия януари има вълна от нападения в София, като най-често извършителите са наркозависими, разказаха криминалисти. Целта на грабителите е да си набавят поне 50-100 лв. за няколко дози дрога.

Такъв бил и случаят на бул. “Монтевидео” в “Овча купел”. Около 23,50 ч в понеделник двамата наркомани нахлули в хранителен магазин от верига, чиито обекти работят денонощно. Търговецът на смяна ги познавал, защото били от квартала и идвали и друг път да крадат. Видял, че единият носи брадва, и им показал, че натиска паник бутона. Въоръженият го ударил и двамата избягали.

Патрулът на охранителната фирма пристигнал за минута и половина и помогнал на екип от Спешна помощ да откара магазинера в “Пирогов”. Нищо от обекта не е изчезнало. Полицията издирва нападателите, които имат дълги крими досиета.

Патрулиращи полицаи от Първо РПУ също успели да предотвратят грабеж. В неделя към 22,30 ч те видели на ул. “Граф Игнатиев” мъж с черни дрехи, шапка и качулка да обикаля нервно около магазина за цигари и алкохол на ъгъла с улица “Любен Каравелов”.

Щом видял патрулната кола, непознатият опитал да се шмугне във вход на кооперация, но вратата се оказала заключена. Той побягнал и бил застигнат и спипан от полицаите. От личната му карта станало ясно, че е на 20 години, от Златоград. Оказало се, че е облечен с два ката дрехи, а навитата на главата му шапка ставала на маска с прорези за очите.

Полицаите намерили в джоба му газов пистолет. По време на проверката мъжът приел обаждане по телефона и униформените разбрали, че говори с младеж от спрял наблизо с автомобил. Внезапно шофьорът – 22-годишен, от София, се опитал да потегли с колата, но бил спрян. Под седалка в реното бил намерен още един газов пистолет и 6 чифта ръкавици.

На бандита от Златоград е повдигнато обвинение за опит за грабеж, а шофьорът станал свидетел на прокуратурата. 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини