Арабист предупреждава за българи в редиците на ИДИЛ

В състава на ИДИЛ има българи. Това категорично заяви пред Нова телевизия арабистът Мадж Алгафари. Той припомни, че преди години е казал, че България е база, в която се обучават хора на ИДИЛ. Говорил и за оръжието, което изнасяме за организацията.

Припомняме, че в Австрия е арестуван българин, заподозрян, че има връзка с терористичната групировка "Ислямска държава", наричана още ИДИЛ и ДАЕШ.

23-годишният българин е арестуван заедно с още 13 души, за които се предполага, че са свързани с терористичната организация. Името на българина все още не е огласено.

Арабистът Мадж Алгафари е убеден, че за тероризма има почва там, където няма ред и контрол. Такива липсвали в малките селца.

Алгафари посочи, че използването на европейски граждани за клетките й в Европа е една от основните цели на "Ислямска държава". Това се правело с цел да могат да се придвижват съвсем спокойно в Европейския съюз.

Арабистът смята, че от "Гранична полиция" не могат да направят нищо. По думите му граничарите гонят мигрантите, но в един момент им губят следата.

Мадж Алгафари посочи, че между 100-200 души минават на ден през нашата страна през зимата. През лятото броят им е между 200 и 500.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини