Оставената в ареста Анита Мейзер: Всичко е подкупено

Варненският окръжен съд отказа да промени мярката за неотклонение на Анита Мейзер, която бе осъдена на първа инстанция на 3 г. затвор за смъртта на съпруга й.

Магистратите решиха, че има опасност тя да се укрие, тъй като американският й паспорт вече й е върнат. 

Защитата на 52-годишната бивша „Мисис България” поиска тя да излезе на свобода до окончателното приключване на делото, като изтъкна чистото й съдебно минало, съдействието й на разследващите и проявите на самокритичност.

Анита Мейзер е обвинена за причиняване по непредпазливост на смъртта на съпруга си Николай Димов, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител. В края на декември м.г. Варненският окръжен съд я осъди на 3 г. затвор и 150 000 лева обезщетение, след като тя се призна за виновна и поиска съкратен процес. След обявяването на присъдата, Мейзер бе откарана в затворническото общежитие в Сливен.

При влизане в Съдебната палата във Варна днес, бившата миска обвини сестрата на съпруга си - Милена Димова в корупция, предаде Дарик радио.

Имайки предвид позициите на сестра му, шансовете ни са нулеви. Всичко е подкупено", заяви Мейзер.

Милена Димова е варненски общински съветник от ГЕРБ. 

Мярката за неотклонение се гледа при закрити врата по искане на адвокатите на Мейзер. Те изтъкнаха, че в залата ще бъде представена медицинска документация и ще бъдат разкрити подробности от интимния живот на миската и съпруга й. На въпрос какво е заболяването на осъдената, адвокатът й Олег Атанасов отговори: "женски болести, които налагат лечение”.

Прокурорът по делото заяви, че не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение на осъдената.

Определението на Варненския окръжен съд, с което бе потвърден арестът на Анита Желева, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в седемдневен срок. 

Защитата веднага обяви, че ще обжалва.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини