Бюджетът на Минерални бани за 2017-а гони 8 млн. лв.

Бюджетът на община Минерални бани за 2017 година е 7 893 000 лева, съобщиха от администрацията. Финансовата рамка за годината ще се обсъжда и гласува на редовното заседание на ОбС в курортното селище в понеделник, 30 януари.

Проектът за бюджет на общината ще бъде внесен за разглеждане от кмета на общината Мюмюн Искендер. Преди това местните парламентаристи ще трябва да актуализират стария бюджет на общината за 2016 г. от 7 300 000 лв. на 8 500 000 лв. с оглед на спечелени и реализирани проекти през годината.

В проекта за дневен ред са включени 19 докладни, каза председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф. Той ще представи Отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за изтеклата 2016 г. .

През изтеклата година Общинският съвет в Минерални бани е провел общо 19 заседания – 10 редовни и 9 извънредни, като са взети общо 305 решения, става ясно от отчета на председателя Мехмед Лятиф. Проведени са 22 заседания на Постоянните комисии към Общинския съвет. За първата година от своя мандат законодателния орган на местната власт е одобрил 10 правилника, 7 наредби, 6 програми, 7 плана и 2 стратегии.

Сред останалите проекти за решения са годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, приемане на общински план за младежта за 2017 г. и приемане на анализ за потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Минерални бани.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини