Пред парламента: Ще търсим правата си в Страсбург

В четвъртия ден на протестите пред Народното събрание редиците на митингуващите съвсем оредяха, но решимостта им за промяна не намалява. Останаха най-мотивираните за промяна. "Ще търсим защита на правата си в международния съд в Страсбург", заявиха представители на студентските и браншовите организации, които смятат, че действията на полицията на 14 януари са били против закона. Отново бе поискана оставката на вътрешния министър Михаил Миков. "Прегледахме записи от този ден и сме сигурни, че са издавани абсолютно неоправдани заповеди, превишаващи служебните задължения на полицията", обясни един от лидерите на студентите - Борислав Сандов. Това е полицейски произвол, категоричен е той.
За вчерашния разговор в НС, на който парламентарният шеф Георги Пирински уверяваше студентите, че половината от исканията им са вече изпълнени, други са в процес на решаване, Сандов каза, че целта не е била да се преговаря, а да се изложат мотивите за протеста. „Ние не сме омекнали", заяви студентският активист.
И по-възрастни граждани се виждат на площада, където към 15.30 има около 400 човека. Те обясняват участието си в митинга с "корумпираното правителство" и "нищо не е както трябва да бъде". Васко Кръпката дава професионално рамо на младежите, които редуват речите пред микрофона с рок парчета.
При идването си към площада хората са проверявани на полицейски КПП-та, но мерките за сигурност видимо са намалели в сравнение с първите дни на протеста.







Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини