ГЕРБ пита персонално 20 000 свои членове с кого да управлява

Това е своебразен вътрешен рефендум, какъвто за първи път се провежда от ГЕРБ.

С кого да управлява ГЕРБ след изборите, кои да са управленските приоритети и с кого не бива да управлява. На тези въпроси ще трябва да отговорят лично 20 000 членове на партията, които по имейла си са получили въпросници с най-важните теми.

Това са най-активните членове на ГЕРБ от общо 90 000, които имат партийна книжка. Кои партии и организации са естествените политически партньори на ГЕРБ (да се посочат до 5) трябва да се изберат измежду:

БСП, ДПС, Обединени патриоти (ВМРО, НФСБ и "Атака"), РБ, ДСБ, АБВ, "Да, България" (Христо Иванов), "Воля" (Веселин Марешки), "Движение 21" (Татяна Дончева), ДОСТ, ББЦ, БДЦ, "Нова алтернатива" (Николай Цонев), "Зелените", "Глас народен", друга.

Другият важен въпрос, на който трябва да отговорят 20 000 членовете на партията на Бойко Борисов, е: "От кои партии и организации ГЕРБ трябва категорично да се дистанцира?"

Посочени са същите партии в същия ред. И отново измежду трябва  ще се избират 5.

Третият важен въпрос е върху кои приоритетни сфери трябва да се концентрира управленската програма на партията за следващия й мандат. Отново ще се избират до 5 области сред посочените: икономика, енергетика, здравеопазване, социална политика, общо благосъстояние и стандарт на хората, финанси и данъчна политика, правосъдие, образование, подобряване на инфраструктурата, строителство (магистрали, пътища и т.н.), транспорт, усвояване на евросредства, туризъм, регионално развитие, външна политика, околна среда, земеделие, спорт, култура, вътрешна сигурност, битова престъпност, политика към бежанците, пребиваващи в България.

Анкетата ще бъде обобщена на Национално събрание на ГЕРБ следващата неделя, което ще се проведе в парк-хотел "Витоша". Това е своеобразен вътрешен референдум, какъвто за първи път се провежда от ГЕРБ.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини