Меркел получи предизвикал тревога подарък

Меркел получи подарък, направен за нея от ирански бежанец, станал причина за полицейска хайка в пощата, от която е щял да бъде изпратен.

Германският канцлер Ангела Меркел получи дърворезба, направена от ирански бежанец в знак на благодарност за полученото от него и сина му убежище в Германия, две седмици след като полицията нахлу в пощенския клон, от който подаръкът е щял да бъде изпратен, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В края на декември Мохамед Тахерина и синът му отишли в пощата в западния град Наунхайм, за да изпратят пакета с творбата до офиса на Меркел в Берлин.

Дървената скулптура изобразява две ръце, които държат германския флаг и знамето, използвано от сирийците, противопоставящи се на режима на Башар Асад в Сирия. Върху нея са изписани също думите "С добри чувства".

Събитията взели неочакван обрат, след като пощенски служител се обадил в полицията, за да съобщи за "подозрително поведение" на бежанец. Девет полицаи с куче, обучено да надушва експлозиви, нахлули в пощата.

Фалшивата тревога била вдигната, само няколко дни след атаката с камион на коледния базар в Берлин, при която бяха убити 12 души и десетки ранени.

Меркел получи най-после злополучния подарък от Юлия Кльокнер, лидер на ХДС в Райнланд-Пфалц, по време на заседанието на ръководството на партията в Перл-Нениг.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини