Нов БДЖ рекорд: 14 часа от Варна до Русе

Повече от 14 часа се "кандилкаха" клиенти на БДЖ от Варна до Русе, съобщи Нова телевизия.

"Постижението" е впечатляващо, тъй като разстоянието между двата града е по-малко от 200 километра. Което означава, че тренът е развил средна скорост от около 14 километра в час.

Композицията е трябвало да тръгне от Варна малко след 9.00 часа и да пристигне четири часа по-късно в Русе. Пътниците обаче стигнали в крайдунавския град едва в 23.20 часа снощи. Заради огромното забавяне, някои от тях си изпуснали връзката за Букурещ, от където пък е трябвало да хванат самолет за Норвегия.

Държавната жп компания се отчете и с друго безумие. За пореден път недоволни пътници слязоха на релсите на гара Илиянци след забавяне на тръгването на пътнически влак с работещи в столицата хора от Искърското дефиле. Хората се вбесили, че за влака им редовно липсва локомотив и препречили пътя на бързия влак за Горна Оряховица, който трябвало да пропуснат на Илиянци.

В крайна сметка той продължил да пътува като пътнически и натрупал огромни закъснения. От пресслужбата на БДЖ разшифроваха ситуацията като "пътници предизвикаха кризисна ситуация".

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини