Хиляди български работници посрещат Коледа без заплати. Преглед на печата

"Сега":

Борисов в Хитрино: Спокоен съм, когато мюфтията и владиката са заедно

"Аз съм спокоен за България, когато на Коледа, най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, когато районният мюфтия и дядо владика са заедно тук сред вас. Това е най-ценното, което може да имаме. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов посети жителите на с. Хитрино, което пострада след взрив, причинен от дерайлирала влакова композиция, предаде репортер на Радио "Фокус" - Шумен. 

Арестуван. 

"Труд":

Заловиха в Гърция издирвания за двойното убийство в Брусино

53-годишен мъж е задържан в Гърция по подозрение в извършването на двойното убийство в ивайловградското село Брусино. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването стартирало, когато близки сигнализирали в полицията, че Кольо Шелев /53 г./ и сина му Цанко Ганков /36 г./ са в неизвестност след 17 декември. На тази дата те били поканени за почерпка в дома на жител на ивайловградското село Брусино.

В издирването на двамата мъже се включили полицейски служители и доброволци. Използвано е и следово куче. Претърсване е извършено в изоставени постройки в село Брусино и прилежащите местности. Разследващите открили жертвите в гориста местност край село Покрован.

Тъжни празници. 

"24 Часа":

Хиляди български работници посрещат Коледа без заплати 

Хиляди работници посрещат Коледа без пари. От началото на годината досега забавените заплати са за над 20 милиона лева. Данните са на Инспекцията по труда, цитирани от Нова тв. Най-много работници остават без заплати в предприятията за производство на машини и оборудване, както и в строителните фирми. Близо 200 служители в една от транспортните фирми в Пловдив също останаха без пари за празниците. Автобусни шофьори и кондуктори масово напуснали транспортната фирма "Пълдин бус", след като месеци наред не получавали заплати. Иван е автобусен шофьор. Често карал по две смени и работил по 16 часа. От две години обаче фирмата започнала да бави плащанията и с натрупванията сега има да взима 11 800 лева. Останалите му колеги имат да получават между 5 и 10 заплати. От лятото насам на шофьорите и кондукторите не са внасяни социални и здравни осигуровки.

Пътуване. 

"Монитор":

БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Това съобщиха от пресцентъра на "БДЖ - Пътнически превози" ЕОО.

Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на Коледните празници. До 27 декември включително националният железопътен превозвач ще предостави над 13 500 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

"БДЖ - Пътнически превози" ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане могат да ползват от 10% до 30% намаление от редовната цена на билета в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ня
    няма оправия
    5 0
    11:53, 26 дек 2016
    В коя друга държава ще видиш такова заглавие - Хиляди работници посрещат Коледа без пари. Така е защото законите защитават само имотните, финансово обезпечените и частниците. Един обикновен служител няма никакви права - писани са само на хартия. Но когато те хване пневмонията или по сериозно заболяване - не можеш да отсъстваш. Разни прости селянки и селяни са окупирали и бизнеса и в държавния сектор са се намърдани - за колко пари ламтят, че хем бизнес въртят, хем на общинско директорско място се топлят. Край нямат болните амбиции на такива личности. Не стига, че си плащат за постовете, ами и почват масово да уволняват и назначават дружки. Не могат да виреят в интелектуална среда - задължително трябва да си създат собствено чалагаджийско блато от подмазвачки и мазни лисици, с които да ощетяват повереното им учреждение. И ако някои има идеи за справедливост и умерено отношение - всички биват заплашвани, наказвани и хулени и навиквани според настроението на простата селянка! Това е действителността!
  • 2
    Пари за пролетарията няма...!
    И най-фрапиращото е, че "капиталистите" на тези хиляди български работници, които на са си платили, сега по време на празниците, са на Караибите, Гръцките хотели, Боровец или някъде по "дестинациите". Синчетата им се състезават по гонките със скъпи "тонинговани" коли. Държавата, данъчните и всички там отговорници за справедливия бюджет не виждат това.
    Да защото има и Голям Балама Балкански.
  • 3
    Ти
    Тишина
    1 0
    13:58, 26 дек 2016
    Парадоксът в България е, че каймакът на обществото всъщност е мръсна пяна. Какъвто разтворът, такава и пяната!
Последни новини