Румен Христов: Връщането на мандата не е край на РБ

Връщането на мандат за съставянето на правителство, не е краят на Реформаторския блок, това заяви преди минути на брифинг единият от представителите на Реформаторите, които влязоха при президента Росен Плевнелиев Румен Христов.

„Това не е краят на РБ, по прозрачен начин сме водили преговорите по мандата. Приказките за това, че сме се опитали да забавим процеса, казани от Корнелия Нинова, не ги приемаме, защото така или иначе сега не можем да отидем на избори. РБ във вид, в който е единен, очакваме добър резултати на предстоящите избори, така че се стягаме за избори.“, посочи той и добави:“Дадохме всичко от себе си, 5-6 дни работихме почти денонощно, на няколко пъти почти стигахме до консенсус“, каза още Христов. Според него не предстоят добри новини при тази ситуация за страната ни.„Чака ни студена зима със сибирски студ“, метафорично заяви Христов.

На въпрос за липсата на лидерите на Блока при президента, той посочи: „Това решение беше взето е от Изпълнителния съвет и парламентарната група на РБ. Тези хора, които взехме мандата, го и връщаме днес“, отговори Христов.

 Очаква се днес по обяд държавният глава Росен Плевнелиев да обяви решението си за действие от тук насетне.

HASKOVO.Net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини