Путин изпрати 18 следователи за убийството в Анкара

Специален самолет с руска оперативно-спедствена група пристигна в Анкара за разследване на убийството на посланика в Турция Андрей Карлов, предаде ТАСС.

„На летище Анкара кацна руски самолет с оперативно-следствена група, която в най-скоро време ще се включи в разследването на убийството на руския посланик съвместно с турските правоохранителни органи“, е казал източник на агеницята.

Както съобщи вчера президентът Владимир Путин, на руския Следствен комитет е възложено да сформира междуведомствена работна група, която ще замине в Анкара.

По думите на Путин договореност за това е била постигната в телефонния му разговор с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

В състава на групата ще работят 18 души, е пояснил Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент. Те са от МВР, Следствения комитет и други спецведомства.

Руският дипломат беше застрелян в Анкара вчера привечер по време на откриването на фотоизложба „Русия от Калининград до Камчатки през погледа на пътешественика“.

Съдебните медици са извадили от тялото на Карлов 9 куршума.

В резултат на престъплението бяха ранени още трима души, уточнява ТАСС Нападателят е бил ликвидиран от турските сили за сигурност.

Следственият комитет е образувал дело по чл. 361 от Наказателния кодекс на Руската федерация – за „акт на международен тероризъм, причинил смърт на човек“.

Очаква се останките на Андрей Карлов да бъдат превозени още днес в Москва.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини