Плевнелиев осъди нападенията в Берлин и Цюрих

Президентът Росен Плевнелиев осъди остро нападенията в Берлин и в Цюрих, при които загинаха и бяха ранени много невинни граждани.

„Дълбоко потресени сме от тези грозни актове на терор в светлите дни преди Коледа. Непонятно за нас е жестокото желание за отнемане на човешки животи. В този скръбен час целият български народ е съпричастен с мъката на близките на загиналите, страданието на роднините на ранените и тъгата на германския и швейцарския народ“, е позицията на президента Росен Плевнелиев. 

Държавният глава изразява надежда за бързото възстановяване на ранените, както и че виновниците за тези потресаващи посегателства над човешките права и демократични ценности ще понесат строго наказание. 

Камион се вряза в тълпата на коледен базар в Берлин тази вечер. Има 9 убити и най-малко 50 ранени, съобщиха световните агенции. Инцидентът стана в центъра на града в близост до зоологическата градина. 

Българският посланик в Берлин Ради Найденов проверява за пострадали от трагедията на коледния базар край „Гедехтнискирхе“ в Западен Берлин. Засега няма такива данни. 

На базара работят и наши сънародници, някои от тях вече са се обадили, че са добре.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини