Нападнатата от холандец жена – чиновничка, излязла за кафе

Холандецът Реналдо Хилонсе е прерязал гърлото на 46-годишна чиновничка от Министерството на финансите, която излязла да си вземе кафе. Това стана ясно в Софийския градски съд.

Чужденецът, който живее у нас от 6 години, на 14 декември около 5,35 ч тръгнал по столичната ул. "Гурко" да разхожда кучето си.

Преди да му сложи намордника, мъжът се напушил с марихуана и изпил 2 л бира.

Край Телефонната палата пред него вървяла жертвата му, която отивала да си купи кафе. Неочаквано Реналдо извадил нож от панталоните си, хванал служителката от финансвото министерство с двете си ръце и я пробол, разказва "24 часа".

Първоначално жената не усетила нищо, но изведнъж от шията ѝ бликнали два фонтана кръв, разказали свидетели.
Холандецът тръгнал да бяга, но след като видял, че жената се строполила, се върнал и опитал да ѝ помогне.

Според прокуратурата само бързата реакция на лекарите е спасила живота на жената.

Освен по шията тя има порезни рани по устните и по едната буза. Счупен е и носът ѝ. Чужденецът бил задържан веднага. Кучето му тичало зад полицейската кола от Телефонната палата до бул. "Шипченски проход" 67, където е 1-о РПУ. От прокуратурата подчертаха, че клането е заснето от камери на заведения в района.

Пред полицаите холандецът обявил няколко версии. Веднъж твърдял, че е помогнал на чиновничката, виждайки я безпомощна. После казал, че заради зрелищната гледка изпаднал в безсъзнание, проснат до нея. Затова и дрехите му се пропили с кръв. У него обаче е намерен ножът, с който пробол жената. 

"Биха ме в полицейската кола. Аз съм сериозен мъж - не съм луд, идиот или психопат", оправда се пред съда Реналдо. Той добави, че има колцентър и ако остане в килията, работещите там няма да получат възнагражденията си за декември.

Жената на холандеца, от която има дъщеря, разказала пред разследващите, че мъжът ѝ страдал от безсъние и заради това често излизал навън посред нощ. Не скрила и че прибягва до наркотици.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини