Хванаха издирвания убиец от Бургас, заклал жестоко пастир

Само за един ден полицаите от Шумен хванаха издирвания убиец от Бургас, 41-годишният Атанас Манолов Михайлов, който закла с нож своя колега – пастир. Тялото на 46-годишния Хюсеин Реджеб беше открито в четвъртък в къщата на чорбаджията, които ги беше наел двамата за овчари, в шуменското село Златар. Най-вероятно убийството е станало след пиянски свада в нощта срещу сряда.

Заподозреният за убийството обаче изчезна веднага. Местни хора го бяха видели между 8 и 10 часа в четвъртък да напуска селото с две чанти багаж. Обяснил, че се мести на друга работа.

Същият ден беше обявен за издирване, а снимката му разпространена. В петък сутринта местен човек от с. Златар съобщил на тел 112, че видял мъж с описание, идентично с това на издирвания.

Целия ден в петък „качулките” вървели по следите му в снега. Заловили го привечер до село Кълново, което е на 10 км от Златар. Работата по изясняване на случая продължава, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Признавал, че е убил Хюсеин Реджеб, но твърди, че онзи бил много пиян и пръв го нападнал да го бие. И двамата мъже са бивши затворници. Чорбаджията ги беше наел за овчари срещу 10 лв надник и храна. Живееха сами в негова наследствена къща.

Както писахме в бързината да се измъкне от местопрестъплението Атанас беше изпускал под леглото, на което беше намерен трупа, калъфче с документи, включително и личната си карта.

Убийството стана, докато вътрешната министърка Румяна Бъчварова, почти от седмица беше в Шумен в кризисния щаб за Хитрино. Въпрос на чест за шуменските криминалисти беше бързо до открият извършителя.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини