Обама категоричен: Оставя САЩ в добро състояние на Тръмп

Американският президент Барак Обама отчете, че оставя САЩ в добро състояние на своя приемник на поста Доналд Тръмп, както и че ще направи всичко, за да осигури безпроблемен преход в управлението, предаде ДПА.

"Нашата страна е по-силна и по-благоденстваща, отколкото беше, когато започвахме", каза той на традиционната си пресконференция преди края на изтичащата година. "Това е състояние, в което съм горд, че оставям страната на своя приемник”, допълни той.

Обама каза, че преходът от острата предизборна кампания към управлението може да е "изпълнен с трудности", но че въпреки настроенията и чувствата, самата отговорност от това да си в Овалния кабинет в крайна сметка оказва своя "отрезвяващ" ефект.

По време на пресконференцията Обама отправи остри нападки по адрес на Русия, наричайки я по-малка и по-слаба страна от САЩ, която "не произвежда нищо, което другите искат да купят, освен петрол, газ и оръжия", предаде Ройтерс. Той изрази съжаление, че отношенията между Вашингтон и Москва са се влошили.

На пресконференцията стана дума и за социологически проучвания, според които над една трета от републиканците в САЩ одобряват руския президент Владимир Путин, като Обама каза в тази връзка, че "Роналд Рейгън би се обърнал в гроба".

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини