Бавно и опасно върви местенето на цистерните (видео)

Продължава операцията по подготовката и транспортирането на цистерните от територията на село Хитрино, съобщи МВР.

Тази сутрин министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл.комисар Николай Николов лично инспектираха организацията и темповете на работа. 

Действията на пожарникари, спасители и експерти, с помощта на специализирана техника, продължават. 

Прави се необходимото по отстраняване на цистерните, но нещата не се случват бързо все още има опасност и риск, обясни кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, цитиран от "Фокус". 

"Желанието на хората е да се върнат по домовете си, въпреки че много къщи са без прозорци и врати, ние като администрация ще помогнем с каквото можем“, каза Нуридин Исмаил. Той посочи, че вече няма нужда от дарения от дрехи. Засега и хранителни продукти има, необходимостта от храни ще стане по-голяма, когато хората се върнат в Хитрино.

Жестокият жп инцидент в шуменското село Хитрино, при който загинаха 7 души, а 29 бяха ранени, породи невиждана съпричастност от частни дарители и институции.
За 6 дни правителството и Европейската комисия отпуснаха целево 30 млн. лв., а граждани и фирми дариха още близо 1,7 милиона лева.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    1 0
    15:36, 16 дек 2016
    Бат Бойко в началото на акцията се засили много но сега олаби фронта А може би точно тия дейности по местене на празните вагони не му са ясни сигурно на времето като пожарникарски ученик не ги е учил Може и така да е на ония години може да е залитал по дискотеки цигари алкохол мадами та оправдан е човека за тоя урок по местенето на вагони Обаче там има достоен заместник Бъчварова тя е СОЦИОЛОГ ама сигурно е посещавала ВЕЧЕРНИ курсове по пожарна безопастност То затова Бойко и се довери
Последни новини