Пуснаха Google Android на Eee PC

Портирането на операционната система Google Androidна най-различни устройства вече е нещо съвсем обикновено, пише PCworld.bg.

Благодарение на инструкциите на Google, ентусиастите от VentureBeat само за няколко часа компилираха и инсталираха тази система на 10-инчовия Asus Eее PC 1000H.

С изключение само на някои ограничения (звук, работа с локална мрежа), които впрочем бяха отстранени със замяната на драйверите, нетбукът работещ под управлението на Android е съвсем работоспособен.

Eee PC работи с МР3 плейър, интернет (чрез Wi-Fi) и услуги за бързи съобщения.
Интересното е, че независимо че дисплеят на нетбука е пет пъти по-голям от този на комуникатора T-Mobile G1, резолюцията в Android се настрои автоматично.
Тази компилация обаче не поддържа сваляне на приложения от Android Market.

Какъв е обаче смисълът от подобна инсталация?
Преди всичко, една алтернатива на съществуващите операционни системи никога не е излишна.

Освен това, Google Android поддържа мобилна връзка (в това число и 3G модули), а много производители вече пускат подобни компютри с интегрирана поддръжка на 3G или WiMax.

Самата Google и образувания от нея Open Handset Alliance за сега не са обявили официално експанзията на Android на пазара на MID, нетбуците и неттопите, но предпоставлките за това вече са налице.

Според някои източници, официална версия на Android за нетбуци ще се появи не по-рано от 2010 г.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини