Нинова върна мандата за правителство на президента за три минути

Лидерът на БСП Корнелия Нинова току що върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев.

Точно в 10 часа, придружена от представители на парламентарната група на БСП -Нова България, тя се яви с червена папка в ръце в президентския кабинет.

Държавният глава закъсня с две минути, но пък за сметка на това самата процедура по връчването на мандата на втората по численост парламентарно представена партия мина за не повече от три.

С указ 386 президентът постанови, че възлага на предложената от партията за министър-председател Корнелия Нинова да състави правителство.

Както многократно заявиха през последните седмици, лидерът на БСП върна мандата с думите:„Няма да се възползвам от възможността да съставя правителство“.

Предстои президентът да реши коя ще е третата политическа сила, на която да връчи мандат. Росен Плевнелиев вече намекна, че това ще са Реформаторите.

От своя страна РБ пък вече даде категорична заявка, че ако получи мандат, ще се опита да го реализира. Интригата е в подкрепата на ГЕРБ, която Реформаторите вече поискаха и чрез която ще се опитат да осигурят парламентарно мнозинство за новото правителство. От ГЕРБ все още няма категоричен отговор за исканата подкрепа. А Реформаторите заявиха, че ако съставят правителство, то ще е експертно.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    1234
    0 0
    10:22, 7 дек 2016
    Моля коригирайте, повтаря се
Последни новини