Кабинетът наля над 125 млн. в малките населени места

Премиерът в оставка Бойко Борисов лично връчи нови 19 споразумения на местните инициативни групи по Програмата за развитие на селските райони. Церемонията се състоя в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Да ви е честито, 125 млн. са доста пари, като гледам най-малките бяха по 5-6 млн. за малки населени места, които хората там ще ги усетят, ще ги видят", коментира той.

Освен че им честити, премиерът ги предупреди обществените поръчки да се правят внимателно, защото това са много пари и ще се усетят от хората по места чрез започнатите проекти.

Споразуменията са на обща стойност над 125 млн. лева и са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм, опазване на културното наследство и други.

Земеделският министър в оставка Десислава Танева отбеляза, че тази година споразуменията са общо на 40 местни инициативни групи в 74 общини за 205 млн. лв.

По думите на Танева програмата по този подход е договорена над 60%, а по тези мерки ще бъдат подкрепени 1.050 000 души
 

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини