Във Франция са били задържани албанци за трафик на сънародници

Полицията е задържала престъпна групировка, която е превозвала албански мигранти от Европа към Великобритания. Групата от двама френски и трима албански граждани, сред които и тийнейджър, е била заловена в Северна Франция, след като става твърде дръзка в опитите си да заобиколи контрола на граничните служби, пише The Daily Express, цитиран от "Фокус". 

След като е следяла трафикантите в течение на няколко месеца полицията съобщава, че „добре организираната“ трафикантска мрежа първоначално е превозвала хората през границата на задните седалки на автомобили, за да „се слеят с останалата част от пътния поток“ на пристанището Роскоф на полуостров Бретан. Но трафикантите стават по-амбициозни и започват да превозвах хората в нает микробус, натоварен с мебели срещу 5000 лири за превозен човек.

Единият от френските съучастници е бил спрян от полицията на пристанището и в задното отделение на превозното средство са били открити трима албанци. Микробусът е щял да се качи на ферибот, който е щял да стигне до Великобритания. По-късно са били арестувани 43-годишен френски гражданин, както и трима албанци – на 19, 20 и 25-годишна възраст.

„В момента е повдигнато дело срещу петима души – четирима са задържани, а петият е под съдебен контрол“, съобщи прокурорът от френския град Брест Ерик Матай.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини