Ливърпул ще празнува Нова година като лидер в Англия

Майкъл Оуен дълго ще сънува кошмари след днешният си сблъсък с бившия си отбор Ливърпул. Нападателят на Нюкасъл преживя тежка загуба с 1:5 от мърсисайдци, които отново дадоха категорична заявка за титлата.

Два гола на Стивън Джерард и по един на Хюпия, Бабел и Алонсо пратиха феновете на "червените" в екстаз, след като те ще празнуват Нова година като лидери във Висшата лига и не е трудно да си представим какво ще си пожелаят за новата 2009 година - титла.

Въпреки разгромния резултат, добри думи от Нюкасъл заслужава единствено и само вратарят Шей Гивън. Стражът оттърва "свраките" от далеч по-тежка загуба показвайки невиждан рефлекс.


Още от самото начало головата опасност надвисна изцяло пред вратата на домакините. В 10-ата минута удар от малък ъгъл на Каут бе блокиран блестящо от Гивън, а секунди по-късно стражът отрази и шут на Джерард.

В 14-ата минута отново капитанът на гостите бе изведен блестящо и от няколко метра бомбеният му шут бе избит от Гивън. Това обаче далеч не бе всичко от репертоара на вратаря. Няколко минути по-късно Лукас се оказа безпомощен пред ръкавиците на стража, а малко след това удар на Кайт бе изчистен от голлинията.

С тази игра обаче нямаше как Ливърпул да не вкара и логичното се случи в 31-ата минута. Дерард бе намерен прекрасно от Бенаюн и с мощен шут тресна гредата и прати топката в мрежата. Само пет минути след него Сами Хюпия се извиси в наказателното поле на домакините и с глава направи 2:0.

В 41-ата минута отново Гивън трябваше да спасява положението и го направи. Надежди за обрат вдъхна голът на Давид Едгар в самия край на полувремето, след като с глава засече центриране на Дани Гътри.

Второто полувреме стартира с опит за натиск от Нюкасъл. Въпреки това в 50-ата минута Бабел се разписа за 3:0. Всичко, до което стигнаха "свраките" бе една греда след шут от пряк свободен удар на Джереми. След това започна погромът...

В 66-ата минута Стивън Джерард бе изведен прекрасно зад защитата на гостите и с техничен удар прехвърли Шей Гивън и направи 4:1. Сякаш това не бе достатъчно, в 76-ата минута Нгог бе фаулиран в наказателното поле и от бялата точка Алонсо бе безкомпромисен - 5:1.

До края на мача "мърсисайдци" можеха да водят със 7:1, но едно тяхно чисто попадение бе отменено заради несъществуваща засада, а в самия край на мача отново Гивън бе непреодолим.

Нюкасъл - Ливърпул 1:5

Нюкасъл: Гивън, Едгар, Тейлър, Колочини, Хосе Енрике (46, Амеоби), Гутиерес, Гътри, Бът (57, Джереми), НЗогбия, Дъф, Оуен

Голмайстор: Егар (45)

Ливърпул: Рейна, Карагър, Хюпия, Агер, Инхуа, Бенаюн (60, Алонсо), Масчерано, Лукас, Бабел, Джерард (70, Нгог), Кайт

Голмайстори: Джерард (31, 66), Хюпия (36), Бабел (50), Алонсо (76)
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини